Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Hamilelikte Beslenme önerileri

Hamilelikte Beslenme önerileri
Hamilelikte Beslenme önerileri nedir
Wordpress Temaları

Hamilelikte Beslenme önerileri

Hamilelikte Beslenme önerileri; Hamilelik dönemi kadınların hayatlarındaki en önemli süreçlerden birisidir. Bu dönemde anne adayları beslenmesinden günlük uyku ihtiyacına ve giyinmesine kadar her konuda kendilerine dikkat etmeleri ve özen göstermeleri gerekir. Hem bebeğin hem de kendisinin ihtiyaç duyduğu vitamini enerji ve mineralleri yeteri kadar alması için sağlıklı beslenmesi gerekir. Dolayısı ile bu süreçte hamilelikte beslenme önerileri ve bu dönemde dikkat edilmesi gereken konular ortaya çıkıyor. Bebek bekliyorsanız aşağıdaki beslenme önerilerini dikkate alarak sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz.

Hamilelikte Beslenme Kuralları

  • Bu dönemde kesinlikle cay kahve, enerji içeceği gibi bebeğinizi gelişimine zarar veren içeceklerden uzak dumanız gerekir. Bu içecekler yerine süt, ayran, taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekleri tüketmeye özen gösterin. Aynı zamanda kola ve hazır meyve sularında da uzak durun.  Cay kansızlığa neden olduğu için yemeklerin yanında cay tüketmeyin.
  • Yemek ve salatalarınızda kullandığınız yağın içerisine bir miktar zeytinyağı ilave edin.
  • Yemeklerinizde ve salatanızda kullandığınız tuz oranına dikkat edin.
  • Mutlaka iyotlu tuz kullanın
  • Bebeğinizin sağlığı için hazır gıda tüketmemeye özen gösterin.
  • Haftada 2 gün balık, 3 gün    et ve diğer günlerde de tavuk gibi beyaz et türlerini tüketin.
  • Sebze ve meyveleri bol suda iyice yıkadıktan sonra tüketin.
  • Meyve ya da sebzeleri mevsiminde tüketmeye özen gösterin.
  •  Salam sucuk sosis gibi katkı maddesi içeren gıdaların tüketmemeye ya da az tüketmeye özen gösterin.
  •  Normal yaşantınızda olduğu gibi gün içinde bol miktarda su tüketin

Hamile Birisinin Günlük İhtiyaç Duyduğu Besinler

Hamilelerin günlük 80 gram protein, 1,5 gram kalsiyum, 30 ya a 60 gram demir, A, B1, B2 ve C vitamini alması gerekiyor.

Bu Vitamin ve Besinleri Karşılayacak Örnek Beslenme Listesi

Bir kâse yoğurt 2 su bardağı sütü gün içinde tüketmeniz gerekir.  Yoğurt yerine bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir tüketebilirsiniz.

Bir porsiyon kırmızı et veya balık, nohut, kuru fasulye ya da mercimek gibi baklagiller tüketebilirsiniz.   Karaciğer ya da bir tane yumurta tüketebilirsiniz.

Ara öğünlerinizde ise kayısı, 2 ya da 3 tane elma ve portakal gibi meyveler tüketin.

Wordpress Temaları

Hamilelik döneminizde fazla beslenmeye değil, dengeli beslenmeye özen gösterin. Beslenme listenizin ana öğünlere ek olarak ara öğünlerde ilave ederek enerji ihtiyacınız giderebilirsiniz. Normal kiloda hamile olan bir kadın hamilelik boyunca en fazla 10 kilo alır. Ayrıca D vitamini besinlerden alınmadığından dolayı günlük bir saat güneş çıkmayı ihmal etmeyin.

Hamileliğin İlk Dönemlerinde Görülen Aşerme Süreci Nasıl Atlatılmalı

Hamileliğin ilk üç ayında aşerme görülür. Bu dönemde anne adayları ekşi, tatlı ya da çikolata ve benzeri gibi yiyeceklere karşı isteği çok fazla olur.  Ayrıca bazılarında iştahsızlık kusma bulantı ve uyku düzenini kaçması gibi durumlar oluşur. Beslenme düzeni de bozulacağı için anne adayı zor bir süreçten geçer. Kokulara karşı hassasiyetlik daralma, terleme gibi durumlarda görülür. Bu dönemde az ve sık yemek yemeli, yağlı ya da sulu yiyecekler yerine ızgara, haşlama veya fırında pişen yemekler tercih edilmelidir. Meyve ve salatalarda bol bol tüketebilirsiniz.  Bulantı ve kusma gibi durumlarda doktorun vereceği ilaçları alarak bu dönemi rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir; Bebek Sağlığı

 

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap