Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Tapınak Şövalyeleri Kimdir Efsanesi Nedir?

Tapınak Şövalyeleri Kimdir Efsanesi Nedir?
Tapınak Şövalyeleri Kimdir Efsanesi Nedir
Wordpress Temaları

Tapınak Şövalyeleri Kimdir Efsanesi Nedir?

Tapınak Şövalyeleri Kimdir Efsanesi Nedir? İnsanların var oluşundan bu yana yaşanmış tüm gizemli olaylar ya da gizemli insanlar hep merak konusu olmuş, tartışılmış ve araştırma konularına sahne olmuştur. Tapınak şövalyeleri adı verilen askeri tarikat hakkında ne kadar bilgi sahibi olabilirsiniz. Belki adını kitaplardan ansiklopedilerden ve buna benzer kaynaklardan duymuş ya da kısa bir konu başlığına göz atmış olabilirsiniz, fakat birçoğunuzu bu konu hakkında geniş bir bilgiye sahip olduğunuz söylemek imkansızdır. İşte yaptığımız araştırmalar neticesinde tapınak şövalyeleri nedir, kimdir ve en önemlisi de tapınak şövalyeleri efsanesi nedir gibi sırları nelerdir gibi konu başlıkları hakkında tüm bilgileri bu yazmamızda derledik. Şimdi tapınak şövalyeleri kimdir, sorusunun cevabına değinelim….

Tapınak Şövalyeleri Kimdir

Tapınak Şövalyeleri 12. yüzyılda başlarında kurulmuş bir askeri tarikattır. Hugues De Payens tarafından kurulan Tapınak Şövalyeleri Katolik kilisesine bağlı 9 askerden oluşuyordu 9 kişilik bir orduyla kurulan bu askeri tarikat kilisenin yardım etmesi ile kısa sürede çoğalıp güçlendi. Yaklaşık 10 yıl içerisinde 230 bini bulan askeri şövalyeler Haçlı seferlerinde savaşmışlar ve pek cok zaferler kazanmışlardır. Daha sonraki yıllarda çok sayıda savaşa katılmışlardır. Tapınak şövalyelerinin bir diğer adı ise Mabet şövalyeleridir. Bunlar karargahlarının üç dinin içinde yer aldığı Kudüs’te kurmuşlardır. Yaklaşık 2 asır boyunca faaliyet gösteren tapınak şövalyelerinin 23 tane üstadı olmuştur. Kuruldukları ilk yıllarda hiyerarşik bir yapıya sahip olan Tapınak Şövalyeleri zamanla farklı bölgelerden karargâh kurmaya devam ettiler

Tapınak Şövalyelerinin Doğuşu

1099 yılında Filistin ve Kudüs’teki kutsal yerlerin haçlıların eline geçmişti. Haçlı ordularını bu topraklar içinde güven içinde yaşamıyorlar ve bu topraklarda yaşayan Müslüman kuvvetler ise 1071 Malazgirt meydan savaşından sonra Filistin ve Kudüs’e akın eden Türkler, Haçlılara zor durumda bırakmaya başladılar. Tüm bunların yanı sıra bu topraklara gelen Hristiyan hacı adaylarının sık sık gelmesiyle birlikte özel güvenlik önlemelerini alınması ihtiyacı duyuldu Burada yer alan hacı adayların fanatik Müslüman ya da bunlara yardım eden haydutlar tarafından öldürüyorlardır. Bölgeden hacı adaylarının güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için bölgede güvenlik sağlanması fikrinde olan 9 şövalye asker, Fransa’nın Champagne bölgesinde Hugues de Payens önderliğinde bir askeri tarikat kurarak, bölgeyi koruma altına almayı amaçlamışlardır.

En Güçlü Dönemin 13.Yüzyıl

Tapınak şövalyeleri en güçlü dönemini 13. yüzyılda yaşamışlardır. Üstatlarından en önemlileri ise; Bertrand De Blanchefort, Robert De Craon, Andre de Mantbard ve Pedro de Monsttaigü olmaktadır. Büyük üstatlarından en sonuncusu; 1292 yılında başa gecen Jacgues de Molay oluyor. Tapınak şövalyelerin herkese tanınmak ve ününü artırmak için Birinci Haçlı seferlerinde savaşmış ve Katolik ordusunun haçlı seferlerini kazanmasına yardımcı olmuşlardır.

Tapınak Şövalyelerini Çöküşü

Tapınak şövalyelerin tarihte pek çok ordu ile karşı karşıya gelmiş bunların bir kısmı ile yaptığı savaşları kazansalar da bir kısmı ile de yapılan savaşları kaybetmişlerdir. Bir dönem Katolik kilisenin istediği parayı geciktirmeleri sonucunda kilisenin ordusu ile tapınak şövalyeleri karşı karşıya gelmiş, fakat Papa araya girerek çatışmanın çıkmasını engellemişlerdir. Fakat yine de şövalyelere ödeme yapılmamıştır. Güçlü ordusu zamanla dağılan tapınak şövalyelerinin son kaleleri ise 16 Haziran 1291 tarihinde yıkılmış olup, sağ kalanların bir kısmı Fransa’ya bir kısmı da İngiltere’ye kaçmıştır. 800 yıl önce dağılan tapınak şövalyeleri tarih boyunca merak edilen ve sıkça araştırılan tarikatlar arasında yer alıyor.

Wordpress Temaları

 

ilginizi çekebilir; Çemberlitaş’ın Altındaki Odanın Sırrı

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap