Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Sızıntılı Bağırsak Sendromu Nedir?

Sızıntılı Bağırsak Sendromu Nedir?
Sızıntılı Bağırsak Sendromu Nedir
Wordpress Temaları

Sızıntılı Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Sızıntılı Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri hakkında biraz araştırma yaptık. Araştırmalarımıza göre ismini pek duymadığımız bu rahatsızlıktan pek çok kişi şikâyetçiymiş.

Halk arasında geçirgen bağırsak Sendromu olarak bilinen sızıntılı bağırsak Sendromu adından da belli olduğu gibi bağırsakların süzme görevini tam olarak yapamayıp zararlı bakterileri veya diğer zararlı maddeleri sızıntı yaparak kan dolaşımına karışmasına neden olmasıdır.

İnsan vücudunda bağırsaklar tek kat hücreden oluşan sindirim sistemidir. Bağırsakların görevi sindirilmiş gıdaları süzerek mineral ve vitaminlerin vücuda geçmesini aynı zamanda zararlı bakteri ve toksinlerin de vücuda geçmesini engellemektir.

Bazı nedenlere dayalı olarak bağırsak hücre tabakası işlevi bozulur ve süzme işleminde sızdırmalar meydana gelir. Bağırsakların sızdırması ile zararlı maddeler kana karışarak öncelikle kronik ve daha pek çok çeşitli hastalıklara sebep olur. Süzme görevini yerine getiremeyen hastalığa da sızıntılı bağırsak Sendromu denir.

Sızıntılı Bağırsak Sendromu (Geçirgen Bağırsak Sendromu) Nedir?

Sızıntılı bağırsak Sendromu nedir? Sorunu size şu şekilde açıklayabiliriz; halk arasında Geçirgen bağırsak Sendromun olarak bilinen bu hastalık bağırsak duvarlarında çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşan boşluklar nedeni ile yediğimiz besinlerden vücudumuza zarar verecek olan bakteri toksinleri süzmesi gerekirken sızıntı yaparak kan dolaşımına geçmesine yol açmasıdır. Bağırsakların süzme işlemini tam manası ile yapamayan bu bozuk işleve de sızıntılı bağırsak Sendromu nedir.

Wordpress Temaları

Sağlığımız için önemli rol oynayan bağırsak sistemimizin asıl görevi yediğimiz besinleri yararlı olan vitamin ve mineral ve benzeri maddeleri vücudumuza süzerek vücudumuza geçirmesi zararlı olan bakterileri ve toksinleri de süzerek dışarı atılmasını sağlamaktır.

Sızıntılı bağırsak Sendromunda bağırsaklar bazı nedenlerden ötürü işlevini yapamaz ve ayrıştırması gerektiği maddeleri ayıramayıp zararlı maddeleri kan dolaşımına geçirir. Bağırsakların sızdırdığı bu zararlı maddeler kan dolaşımına geçtiği zaman ise, başta kronik hastalıklar olmak üzere daha pek çok hastalığa yol açar. Ancak sızıntılı bağırsak Sendromu tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır.

Sızıntılı Bağırsak Sendromu (Geçirgen Bağırsak Sendromu) Belirtileri

Sızıntılı bağırsak enfeksiyonları Sendromu belirtileri önemsenmediği ve tedavisi geciktirildiği zaman önemli sağlık sorunlarına yo açabilir. İşlevini yapamayan bağırsaklar sağlığımız için zararlı maddeleri kan dolaşımına geçirerek geri dönüşü olmayan hastalıklara sebep olabilir. Onun için dikkat edilmesi ve bir an önce tedavi edilmesi gereken sızıntılı bağırsak Sendromu belirtileri şunlardır:

  • Sürekli ishal veya kabızlık
  • Karında şişlik ve gerginlik hissi
  • İştahsızlık ve yorgunluk hissi
  • Sürekli baş ağrısı
  • Odaklanamama
  • Çeşitli cilt problemleri(egzaman, ciltte bölgesel kızarıklıklar, akne ve benzeri)
  • Eklem ağrıları
  • İltihaplanmalar

Sızıntılı Bağırsak Sendromu Tedavi Yöntemleri

Sızıntılı bağırsak Sendromunu tedavi yöntemleri hastanın durumuna ve doktorun bilgi ve uzmanlık alanına göre değişebilir. Genelde besleneme tarzı ve zararlı alışkanlara bağlı olarak meydana gelen sızıntılı bağırsak Sendromu hastanın bir diyetisyen doktor gözetiminde beslenme şeklini düzeltmesi ile ortadan kalkabilir.

Sızıntılı bağırsak Sendromunu tedavisini Gastroenteroloji uzmanları gerek gördüğü hastalarını ilaç tedavisi uygulayarak tedavi ediyorlar. Ancak bu hastaların hekimlerin verdiği ilaçların yanı sıra şunları da yapmaları tedavi aşamasında sızıntılı bağırsak Sendromunu daha çabuk atlatmalarına yardımcı olabilir:

  • Probiyotik içeren yiyecekleri tüketmek
  • Lifli besin tüketmek
  • Egzersiz yapmak
  • Yeterli uyku
  • Zararlı alışkanlıklardan uzak durmak

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap