Ramazanda iftar için Yemek Tavsiyeleri

Ramazanda iftar için Yemek en lezzetli Tavsiyeleri

Ramazanda iftar için Yemek Tavsiyeleri

Ramazanda iftar için Yemek Tavsiyeleri; Ramazan ayında sofralarımızı biraz daha kalabalık oluyor. Hemen hepiniz iftar sofralarınızın bol çeşitli göz dolduracak şekilde olmasını arzu edersiniz. Özelikle davetlerinizde yemeklerinizi misafirlerinizi severek tüketeceği lezzetler hazırlamaya özen gösterirsiniz.  Her gün iftar için farklı iftar yemekleri hazırlamak hem yorucu hem de külfetli olsa da oturup yenildiğinden tüm bunlar unutulur. Ertesi gün yeni bir menü arayışına girilir. Tatlısından çorbasına, ana emeğinden salatasına kadar eksik etmediğiniz iftar sofraları için özenle hazırlayabileceğiniz lezzetli tarifleri bir arada derledi. Bu lezzetleri hem kendi ailenize iftar yaparken hem de iftar davetleriniz misafirler için kısa sürede hazırlayıp, iftar sofralarınıza ekleyebilirsiniz. İşte siz o tarifler….

Kızarmış Tavuk

Tavuk besin değeri yüksek beyaz et türlerinden biridir. Bütünce tavuğu güzelce sosladıktan sonra fırın poşetinin içine ya da fırın tepsisine koyun ve nar gibi kızarıncaya kadar fırında pişirin. Piştikten sonra ister didikleyip kemiklerinden ayırın. İsterseniz de iftar sofranıza bütünce koyup, servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Bulgur Çorbası

Çorba iftar sofralarını olmazsa olmazıdır. Menünün başlangıç yemeği olan çorba tüketmek sağlık acısından da çok faydalıdır. Farklı bir çorba tarifi arıyorsanız yoğurtlu bulgur çorbasını deneyebilirsiniz.

Kereviz Salatası

Faydaları bakımında zengin olan ve çiğ olarak da tüketebildiğinizi kereviz, sarımsak ve yoğurtla buluştuğunda tam bir vitamin deposu haline geliyor. Oruç tutarken kaybettiğiniz enerjiyi kerevizi salatasından alabilirsiniz.

Revani

İftar sofralarında kesinlikli eksik olmayacak lezzetlerden bir tanesi de revanidir. Ramazan ayında oruç tuttuğunuz için ister istemez bir miktar enerji kaybedeceksiniz. Yemekten bir saat sonra bir dilim revani enerji almanızı sağlayacaktır.

Fırında Makarna

Özellikle çocukların severek tükettiğiniz fırın makarnayı fırında kaşar ile yaparak börek tadında bir lezzet hazırlayabilirsiniz.  Fırın makarna için özel olarak üretilmiş kalın çubuk makarnaları haşlayıp daha sonra borcama döküp içerisine kaşar peynir ilave edip, güzele harmanlayın. Daha sonra üzerine tamamını kaplayacak şekilde kaşar serpiştirin bir miktar sıvıyağ ve yarım cay bardağı süt ilave ederek fırına verin ve nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. İnanın lezzetine doyamayacaksınız.

Çeşmi Nigâr Çorbası

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmeyi başlamış ceşmi Nigâr çorbasını lezzetine doyamayacaksınız. Bazı kesimlerde terbiyeli mercimek çorbası deniliyor. Bu lezzeti iftar menülerinizi için mutlaka deneyin.

Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk

Tepside bezelye patatesli tavuk iftar menülerini en lezzetli ve doyurucu tariflerinden birisidir. Davet menüleriniz içinde güvenle hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde aldığınız bezelye, patates ve tavuğu birleştirdiğinizde, büyük küçük herkesin bayılarak tüketeceği bir tepsi haline gelecektir.

Pide Ekmeği

Ramazan denildiğinde ya da mis gibi kokusunu hissettiğinizde ramazan sofralarını hatırlatacak pide ekmeğini sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Satın alacağınız pide ekmeklerini özelikle sahurda içerisine tereyağı sürüp ve peynir koyarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Güllaç

Şerbetli tatlı sevmeyenler ve iftar menüsünden sonra hafif bir tatlı tüketmek isteyenler güllaç tam size göre bir seçenektir.  Zaten   güllaç da tıpkı pide ekmeği gibi ramazanın önemli bir geleneği haline gelmiştir. Hatta davet edildiğiniz eve gittiğinizde ikramlık olarak güllaç götürebilirsiniz.

Fırın Sütlacı

Ramazan’da tüketebileceğinizi hafif tatlılardan bir diğeri ise fırın sütlacıdır. Üstü nar gibi kızarmış fırın sütlaç ile akşam iftar yemeğinizi sonlandırabilirsiniz.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık