Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Menekşe Bakımı Nasıl Olmalıdır

Menekşe Bakımı Nasıl Olmalıdır
Menekşe Bakımı Nasıl Olmalıdır
Wordpress Temaları

Menekşe Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Menekşe Bakımı Nasıl Olmalıdır? Çiçek yetiştirmek kadınların en çok sevdiği hobilerden bir tanesidir. Evlerinde ya da balkonlarında farklı türde ve özelliklerdeki çiçekleri yetiştirmek ve güllerini izlemek onlar için ayrı bir zevktir.  Ancak her çiçeğin yetiştirilmesi de bakımı da birbirinden farklıdır. Kimi bitkiler güneşi çok severken kimleri az güneş alan yerde büyürler. Kimileri suya çok fazla ihtiyaç duyarken kimilerinin saksı türü bile farklı olmaktadır. Suyundan toprağının değişimi bile birbirinden farklı olmaktadır. Ev çiçeği denildiğinde en çok tercih edileni ise menekşe oluyor. Anneannelerimiz hatta ninelerimizden miras kalan menekşe nasıl yetiştirilir, menekşe bakımı nasıl olur. İşte menekşe bakımına dair bilinmesi gerekenler….

Menekşe Çiçeği Hakkında Kısa Bilgi

Menekşe Çiçeği Menekşegiller familyasındadır. Genellikle mor renkleri ile bilinip sevilirler. Çok farklı çeşide sahip olan menekşe bitkileri otsu bir bitki olup, uzun ömürlü olduğundan dolayı çok yıllık bir bitki olarak anılırlar. Eğer evinizde ideal şartlar sağlanması durumunda menekşelere fazla bakım yapmadan kendiliğinden kolaylıkla yetişme gücüne sahiptirler. Ayrıca menekşeler evinizin içerisinde ya da balkonda saksıda yetiştirebildiğiniz gibi bahçenizde direkt toprağa dikerek yetiştirebilirsiniz.

Peki Menekşe Bakımı Nasıl Olmalı

İşte en çok merak edilen soruların cevaplarına geldik. Menekşe bakımı nasıl olmalı… Eminiz ki bu çiçeği yeni yetiştirmeye başlayanların en çok aradığı sorulardan bir tanesidir. Menekşeleri yetiştirirken püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Her şeyden önemli bakımlarını zamanına ve eksiksiz bir şekilde yapılması menekşenizin hızlı ve sağlıklı yetişmesi acısından çok önemlidir. Menekşe bakımında;

  • Evinizde ya da balkonunuzda saksıda yetiştirirken menekşelerini güneş ışığını doğrudan almamalı, dolaylı yollardan güneş alan yerlere koymalısınız.
  • Menekşeler tropik bir bitki olduğundan dolayı Türkiye’nin her bölgesinde iç mekân şartlarında sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyüseler de ne yazık ki, 14 derece altı sıcaklık ile 26 derece üstü sıcak ortamlar ile rüzgârlı havalarda bulunmamalıdır.
  • Gün ışığını sever fakat fazla güneşten olumsuz etkilenir. Menekşeler için en az güneş ışığı kadar önemli olan konu bir diğer toprağın ya da bulunduğu odanın nem oranıdır. Özellikle ortamın nemini iyi ayarlanması onun sağlıklı büyümesi açısından son derece önemlidir.
  • Menekşelerin köklerinin ihtiyaç duyduğu oksijeni yeteri kadar alabilmesi için nemi uzun süre tutan hafif bir toprağa ekilmesi gerekiyor. Menekşe çiçeği için ideal toprak, bir ölçek torf, bir ölçek ponza ve bir ölçek vermikülit karışımından hazırlanan topraktır.
  • Menekşelerinizi dikeceğiniz saksıların da doğru seçilmesi gerekir. Menekşenin kökleri çok fazla derine inmediği için yayvan saksılara dikilmesi gerekir. Yayvan saksının içerisinde çok az toprakla rahatlıkla yetişen menekşeler gübreye de ihtiyaç duyarlar. Özellikle gübrelenme döneminde menekşe gübresi olarak satılan fosforu yüksek gübreleri tercih etmelisiniz.
  • Menekşeleri ortamın sıcaklığına ve toprağın türüne göre sulamalısınız. Ama genel olarak menekşeleri yaz aylarında haftada 2, kış aylarında ise haftada bir defa olacak şekilde üçer gün ara ile sulamanız yeteri olacaktır.

 

 ilginizi çekebilir; Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir?

 

Wordpress Temaları

 

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap