Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı
Kurban Eti Nasıl Saklanmalı
Wordpress Temaları

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı? Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. 20 Temmuz 2021 Salı günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı’nı en heyecanlı yanı ise kurban edilecek hayvanların alınması, kesilmesi ve kurban etlerinin nasıl saklanması gibi konulardır. Birlik beraberlik ve dayanışmanın temeli, olan Kurban Bayramı’nda etler nasıl saklanmalı, ne yapılmalı, eti sağlıklı bir şekilde nasıl depolayabiliriz, gelin bu konulara birlikte bakalım.

Kurban Etleri Saklama Yolları

Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde en çok dikkat edilmesi gerekenleri başında kurban etini nasıl saklanması gerektiğidir. Yetkililerde bu konuda vatandaşı uyarıyor ve etleri bozulmadan uygun ortamda ve uygun şartlarda muhafaza etmek için depolanması gerektiğini ifade ediyor. Dinimizde üçe ayrılan kurban etinin kendinize düşen payını buzdolabını derin dondurucu bölümünde ya da dipfriz, gibi soğuk ortamlarda muhafaza edebilirsiniz. Hayvanı kestikten sonra vücut ısısı düşmeye başladığında hemen yüzüp parçalara ayırarak kuşbaşı kıyma benzeri şekiller ile saklayabilirsiniz.

Kurban Bayramın bu sene sıcak havaya denk geleceği için kurbanın kestikten sonra naylon poşet, kova ya da küvete benzeri kaplara konularak t uzun süre taşınması etin çabucak bozulmasına neden olacaktır.  Eğer hayvanın vücut sıcaklığını soğumasını beklemeden kesip paylaşıldıysa çok fazla vakit kaybetmeden buzdolabı poşetlerine konulara derin dondurucuya atmanız gerekmektedir.

Kurban Eti Kaç Saat Dinlendirilmeli

Kurban eti kaç saat dinlendirilmeli, Kestiğiniz hayvanın parçaladıktan sonra kısa sürede eve getirin ve geniş bir tepsi ya da sofra bezini üzerine etler birbirine değmeden 40 derece olan etin sıcaklığı 14 dereceye düşmesini bekleyin Daha sonra hemen buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Aynı zamanda etin buzdolabı bölümde kalma süresi yaklaşık iki gündür. İki günden sonra kendini salmaya başlayan et, üzerinde yeşillenmeler meydana gelecek ve bir süre sora kokmaya başlayacaktır. Kısa sürede bozulan ve kokan etlerinizi buzdolabına da kötü kokular yaymaya başlar.

Kurban Eti Derin Dondurucuya Kaç Saat Sonra Konulmalı

Kurban etini oda sıcaklığında bekleme ömrü vücut sıcaklığını 40 dereceden 14 dereceye düştükten sonra yaklaşık 4 saattir. 4 saat sonunda mutlaka buzlu bir ortama depolamanız gerekmektedir. Eti dinlendirip dolaba koymak aslında en mantıklı olanıdır. Çünkü etin kendini salıp gevşemesi ve vücut sıcaklığını belli bir seviyeye düşmesi gerekir. Aynı zamanda güneşin altında ve çok uzun süre açık havada bekletmemeniz hijyen kuralları açısından çok önemlidir.

Wordpress Temaları

Kurban Etinden Ne Kadar Sürede Kıyma Yapılmalı

Kurban etinizi verimli bir şekilde pay etmek istiyorsanız, etinizi yaklaşık 1 gün süreyle yaklaşık 4 derece sıcaklıkta hijyenik bir ortamda dinlendirmeniz, bu şartları sağladıktan sonra kıyam kuşbaşı ya da parça et şeklinde saklamanız gerekir. Bazı kişiler kavurma yaparak da buzdolabında saklıyorlar. Ayrıca kıyma çektirdiğiniz etinizi ister buzdolabı poşetlerinde kıyma isterseniz de köfte yaparak muhafaza edebilirsiniz.

Peki kurban Eti Yıkanır mı

Bu konuda çeşitli görüşler vardır. Birçok kimse kurban etinin yıkanarak daha hijyenik olduğunu zannederler. Ama kesinlikle kurban eti yıkanmaz. Çünkü etin yapısını koruması için etin yüzeyinde bulunan yararlı bakteri ve virüsler yıkama işlem ile yok olacağı için hem etin daha çabuk bozulmasına hem de lezzetinin kaçmasına neden olacaktır. Eti yıkamak yerine kesildikten sonra geniş bir kap içerisinde serin ortamda bekleterek  kanını kendiliğinden salmasını bekleyebilirsiniz. Bu şekilde hava almayan poşetlere koyduğunuz etinizi bozulmadan derin dondurucu da bir yıl boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap