Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Kefirin Faydaları Nelerdir

Kefirin Faydaları Nelerdir
Kefirin Faydaları Nelerdir
Wordpress Temaları

Kefirin Faydaları Nelerdir

Kefirin Faydaları Nelerdir? Süt ve süt ürünleri kemik sağlığını korumasının yanı sıra  vücutta çok sayıda faydası bulunmaktadır. Kefir de aynı şekilde insanların hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı vitamin ve minerallere sahip süt ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle vücut ve kemik sağlığı için çok önemli olan kalsiyumun temel kaynağı kefir gibi süt ürünlerdir. Büyüme ve gelişme dönemindeki çocukların kemik sağlığını korumak ve kemiklerini güçlendirmek için mutlaka kefir tükettirilmesi gerekir.

Yaşlılık döneminde ortaya çıkan osteoporoz  benzeri kemik hasarlarına ilişkin hastalıkların oluşmasını önlemek açısında günde en az iki ya da üç porsiyon kefir tüketilmesi tavsiye ediliyor. Sütten üretilen kefir hem vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve protein ihtiyacını karşılarken, hem de sahip olduğu probiyotik bakteriler sayesinde vücut üzerinde çok sayıda faydası bulunmaktadır.  Peki, kefir nedir, faydaları nelerdir…. Konunu detaylarına gelin birlikte göz atalım…

Kefir Nedir

Kefir nedir sorusunun cevabı keçi koyun ve inek sütünün kefir mayası olarak isimlendirilen özel bir maya ile fermente edilmesi sonucunda elde edilen kıvamı ve lezzeti tıpkı ayranı andıran ama hafif ekşimsi ve tuzsuz bir içecektir. Kefir sade olarak üretildiği gibi çeşitli meyvelerin aromaları kullanılarak da meyveli kefir şeklinde de üretilmektedir. Bunlar arasında seçim yaparken damak zevkinizi göz önünde bulundurabilirsiniz. Neredeyse sütün tüm faydalarına sahip olan kefir, yüksek probiyotik içeriğine sahip olduğundan dolayı bağırsaklar için çok faydalı bir besin olmaktadır. Kökeni Kafkasya’ya bağlıdır ve adını ise Rusça’dan alıp, Türkçe de keyif veren anlamındadır.

İnsan Vücuduna kefirin Faydaları nelerdir

Kefirini faydaları nelerdir, elbette bir içeceği ya da besini tüketirken vücut sağlığı için faydalarını araştırırız.  Eğer vücut için çok yararlı bir besinse bunu hayatımızdan eksik etmemeye çalışırız. Kefir de faydalı besinler arasında yer alır ve çok sayıda faydaları vardır. Yaptığımız araştırmalardan çıkan sonuçlara göre kefirin faydaları şu şekilde sıraladık;

Çok değerli, kalsiyum kaynağıdır. Bunu yanı sıra B gurubu vitaminleri, K vitamini ve diğer vitaminler ve mineraller bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Yani vücut sağlığı için kefirde yok yok diyebiliriz.

Wordpress Temaları
  • Probiyotik besinler arasında en faydalı besinlerden birisi olan kefir, insan vücudunda sindirim sistemi sorunlarını yok eder, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yüksek kolesterolü düşürür.
  • Aynı zamanda kefir, vücudu kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu bir özelliği vardır.
  • Tansiyonu dengeler
  • Kefirin mucizevi faydalarından bir tanesi de cilt sağlına iyi gelmesidir. Dermatolojik hastalıklara karşı vücudu koruyup, cildi güzelleştirir.
  • Bol miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik ve kas sağlığını korur. Özellikle gelişme dönemindeki çocuklar ile sporcuların kefiri bol bol tüketmesi gerekmektedir
  • Vücudu böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı korur. İlaç kullananların kefir tüketmesi gerekmektedir. Çünkü kefir ilaçların yan etkilerin önlemeye yardımcı olur
  • Safra kesesi taşlarını çözülmesini sağlar
  • Aynı zamanda idrar yol enfeksiyonlarını böbrek ve karaciğer enfeksiyonlarını önler.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı bir besidir.
  • Bilişsel fonksiyonları güçlendirir ve içerdiği bazı vitamini ve mineraller sayesinde beyin sağlığını korur.

 

Kefir Nasıl ve Ne Zaman Tüketilmelidir

Sağlıklı bir beslenmeye dikkat eden tüketicileri kefir tüketmeyi alışkanlık haline getirmek için kefir nasıl ve ne zaman tüketilir soruları üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Kefirin özel bir tüketim şekli bulunmamaktadır. Kefiri ise gün içinde, istediğiniz herhangi bir zamanda tüketebilirsiniz. Ancak kefiri demir eksikliği anemisi bulunanlar demir içeriği yüksek besinler ile bir arada tüketmemeleri gerekmektedir.

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap