Wordpress Temaları
  1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Alerjik Rinit Hastalığı Nedir

Alerjik Rinit Hastalığı Nedir
Alerjik Rinit Hastalığı tedavisi Nedir
Wordpress Temaları

Alerjik Rinit Hastalığı Nedir?

Alerjik Rinit Hastalığı Nedir; Polen, toz, hayvan tüyleri veya hava ile solunum yoluyla alınan maddelere karşı vücut alerji geliştirir. Bunun sonucunda grip ve nezle benzeri belirtiler ortaya çıkar. Yalnız nezle veya gripte olduğu gibi bağışıklık, vücut direnci düşmez. Öksürük, hapşırma, burun akıntısı ve geniz akıntısı şikayetleri görülür. Grip virüs veya bakteri kaynaklı iken alerjik rinit ise toz, polen, hayvan tüyü veya mevsim geçişlerinde görülen solunum yoluyla alınan maddelere bağlı gelişen bir durumdur.

Alerji durumu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı bünyeleri alerjik durumlara karşı daha dirençli iken bazılarının hastalıklara karşı direnci daha düşüktür. Alerji sorunu kimi zamanda genetik olarak aileden gelebilir. En sık görülen alerji tipi ise polen ve ev akarına karşı oluşan türleridir. Polen alerjisi daha çok mevsim geçişlerinde, özellikle de bahar aylarında ortaya çıkarken ev tozuna, akarına alerjisi olanların sorunları tedavi edilmediği takdirde yıl boyu devam edebilir. Alerjik rinit hastalığında grip ve nezledeki gibi ateş oluşmaz. Yalnız ateş dışında tüm belirtiler vardır. Bu hastalık pek çok defa nezle ile karıştırıldığı için tedavisine geç başlamaktadır. Doğru bir tedavi şekli ise belirtiler en aza indirilebilir.

Alerjik Rinit Belirtileri

Alerjik rinit olduğundan şüphe eden pek çok kişi alerjik rinitin belirtileri nelerdir sorusuna yanıt aramaktadır. Belirtilerden yola çıkarak sizde hastalığın olup olmadığını anlayabilirsiniz. Alerjik rinit hastalığının genel belirtileri ise şu şekilde sıralanır;

• Sık sık hapşırma

• İştahsızlık sorunu

Wordpress Temaları

• Burun akıntısı

• Geniz akıntısı

• Öksürük

• Eklem ağrısı

• Baş ağrısı

• Gözlerde yaşarma

• Göğüs ağrıları

Bu belirtiler sizde görülüyorsa alerjik rinit olma ihtimaliniz yüksektir. Mutlaka bir hekime danışmalı ve muayene olmalısınız.

Alerjik Rinit Tedavisi

Belirtiler görüldüğünde öncelikle yapmanız gereken doktora başvurmaktır. Tanıyı koymak için öncelikle mukoza örneği alınır. Ardından gerekli kan testlerinde yapılarak vücutta enfeksiyon olup olmadığına bakılır. Bu sayede grip mi, alerjik rinit mi yoksa nezle mi olduğunuz anlaşılır. Gereken tüm test ve taramalar yapıldıktan sonra duruma göre alerjik rinit tanısı konulur. Kortizon içeren ilaç ve burun spreyleri önerilmektedir. Aynı zamandan alerjik durumlar çoğu zaman geniz etinin büyümesine sebep olmaktadır.

Geniz eti ile alakalı taramalar da mutlaka yapılır. İlaç tedavisinin yanı sıra doğal tedavi yöntemleri de önerilir. Alerjik rinit doğru şekilde ve zamanda tedavi edilmez ise astıma varana kadar pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir. Bu yüzden şüphe ediyorsanız ihmal etmemeli mutlaka muayene ve tedavi olmalısınız.

Dikkatinizi çekebilir; Arı sokmasında neler yapılmalı

Wordpress Temaları
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir
Noonan Sendromu Nedir

Yorum Yap